Nieuwsbrief december 2021

Beste leden,

Allereerst alvast een heel gelukkig 2022 en voor alle kinderen die lid zijn van onze Speel-O-Theek; heel veel speelplezier in het nieuwe jaar.

Zoals jullie ongetwijfeld niet zal zijn ontgaan; wij zijn op zoek naar vrijwilligers. Deze hebben we hard nodig! Het bestuur heeft besloten om op de vrijdag ochtend weer open te gaan. Helaas hebben wij door het te kort aan vrijwilligers het rooster op de vrijdag ochtend niet helemaal rond gekregen. De volgende vrijdagen zijn wij open van 10.00 tot 11.00 uur:

21 januari, 28 januari, 11 februari, 4 maart, 18 maart en 25 maart

Kinderkledingbeurs

Dit jaar is het ons gelukt om een aantal kinderkledingbeurzen te organiseren! Bedankt vrijwilligers voor jullie tomeloze inzet. Voorlopig mogen wij geen beurzen organiseren van onze overheid. Zodra dit in 2022 wel mogelijk is, zullen we jullie op de hoogte stellen. Houdt daarom onze website en facebookpagina goed in de gaten!

Schoolvakanties

Tijdens de schoolvakanties is de Speel-O-Theek gesloten. We zijn alleen de eerste zaterdag in een schoolvakantie open, behalve in de zomervakantie. Lever je geleende speelgoed op tijd in, want de boetes lopen door in de vakanties. Voor meer info: www.sotharen.nl

Wist je dat?

Oma’s en opa’s ook lid mogen worden van onze Speel-O-Theek? Super handig wanneer de kleinkinderen komen logeren. Je hoeft geen speelgoed aan te schaffen, maar leent dit lekker bij de Speel-O-Theek.

Informatie

Voor meer info: check onze website www.sotharen.nl of op onze facebookpagina www.facebook.nl/Speelotheek.

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------

NIEUWSBRIEF MEI 2020

Beste leden,

De afgelopen periode zijn er een aantal ontwikkelingen geweest binnen onze Speel-O-Theek. Dit willen we graag met jullie delen!

CORONA

Zoals zo vele bedrijven en instellingen is de Speel-O-Theek ook vanaf 16 maart gesloten i.v.m. de Corona crisis. Wij hopen dat onze leden deze periode in goede gezondheid zijn doorgekomen. Het bestuur is druk bezig geweest om onze Speel-O-Theek Corona proof te maken voor de opening.

Op 3 juni gaan we weer open!! Wij hebben een protocol opgesteld voor onze leden:

Protocol Corona:

Openingstijden:

Woensdag: 10.00 uur tot 11.30 uur

Vrijdag: gesloten

Zaterdag: 10.30 uur tot 12.00 uur

 

Richtlijnen:

  • Speelgoed wat is ingeleverd wordt niet Wij kiezen voor 72 uur quarantaine methode. Daarom is de Speel-O-Theek gesloten op vrijdag.
  • Volg de richtlijnen van het RIVM m.b.t. hygiëne en gezondheid
  • Per gezin 1 ouder
  • Maximaal 2 leden in de Speel-O-Theek
  • Houdt 1,5 meter afstand
  • Is het druk? Kom op een ander moment terug
  • Volg de aanwijzingen van onze vrijwilligers
  • Raak zo weinig mogelijk aan: pak alleen het speelgoed die je wilt lenen
  • Het speelgoed geordend in de bijbehorende bakken inleveren, zodat de vrijwilligers het speelgoed sneller kunnen natellen
  • Blijf niet langer in onze Speel-O-Theek dan strikt noodzakelijk is (maximaal 10 minuten)

Boetes die zijn ontstaan door de sluiting van de Speel-O-Theek worden uiteraard niet in rekening gebracht.

INWONERS GEMEENTE GRONINGEN

Het bestuur van de Speel-O-Theek heeft onlangs besloten dat inwoners van de gemeente Groningen lid mogen worden van onze Speel-O-Theek. Voordat de gemeente Haren werd toegevoegd aan de gemeente Groningen, konden alleen inwoners van de gemeente Haren lid worden. Het bestuur heeft dit besluit genomen omdat wij steeds meer lidmaatschapsaanvragen krijgen van mensen uit Groningen en omdat de Speel-O-Theek Groningen tijdelijk gesloten is.

LEEFTIJDSGRENS

Tot 2020 konden alleen kinderen t/m 12 jaar lid worden van onze Speel-O-Theek. Het bestuur heeft besloten de leeftijdsgrens op te rekken tot 18 jaar. Je wordt niet meer automatisch uitgeschreven wanneer je kind 18 jaar wordt. Je bent dus als ouder/verzorger zelf verantwoordelijk voor het tijdig opzeggen van je lidmaatschap.

KLEDINGBEURS

Wij gaan ervan uit dat er dit jaar geen kinderkledingbeurzen meer worden georganiseerd. Eind dit jaar zal onze werkgroep weer met veel enthousiasme het organiseren van de beurzen oppakken en we verwachten in 2021 deze weer te kunnen en mogen organiseren. Zodra de data bekend zijn zullen we dit laten weten via onze Facebook pagina en onze website.

SCHOOLVAKANTIES

Tijdens de schoolvakanties is de Speel-O-Theek gesloten! We zijn alleen de eerste zaterdag in een schoolvakantie open. LET OP: laatste dag open voor de zomervakantie is woensdag 1 juli! Lever je geleende speelgoed op tijd in, want de boetes lopen door in de vakanties. Voor meer info: www.sotharen.nl

NIEUWE VRIJWILLIGERS

Als Speel-O-Theek zijn we steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Mocht het je leuk lijken om mee te draaien in ons gezellige team en ongeveer eens per 4 a 6 weken beschikbaar zijn op onze openingstijden, dan kun je contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SPEELGOEDWERKGROEP

Wij proberen elke keer het speelgoed te vernieuwen om zo up-to-date te blijven.

Heb je nog speelgoed, spellen of puzzels die je mist in de speelotheek stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

OPENINGSTIJDEN

De Speel-O-Theek is geopend op de volgende momenten:

Woensdag:             10.00-11.30

Vrijdag:                   10.00-11.00 (tot nader order vervalt deze opening)

Vrijdagmiddag:        16.00-17.00  (tot nader order vervalt deze opening)

Zaterdag:                10.30-12.00

INFORMATIE

Voor meer info: check onze website www.sotharen.nl of op onze facebookpagina www.facebook.nl/Speelotheek.

 

 --------------------------------------------------------------------------------------------

  

Inwoners gemeente Groningen kunnen lid worden

Het bestuur van de Speel-O-Theek heeft besloten dat inwoners van de gemeente Groningen lid kunnen worden van onze Speel-O-Theek! Voorheen was het zo dat alleen inwoners van de gemeente Haren lid konden worden. Het bestuur heeft dit besloten omdat de Speel-O-Theek Groningen helaas tijdelijk gesloten is omdat men noodgedwongen moest verhuizen en ze nog geen ruimte hebben gevonden. Bovendien ontvingen wij steeds meer verzoeken van aspirant leden uit de gemeente Groningen om lid te mogen worden. 

Dus ben je woonachtig in de gemeente Groningen en wil je lid worden van onze Speel-O-Theek, wees welkom!! Je kunt je via deze site aanmelden, zie kop Lidmaatschap. Heb je 1 keer in de maand 2 uurtje over voor vrijwilligerswerk, wordt dan vrijwilliger van onze Speel-O-Theek! Je krijgt dan korting op je lidmaatschap.

 

Visit betroll the best bookies