Inwoners gemeente Groningen kunnen lid worden

Het bestuur van de Speel-O-Theek heeft besloten dat inwoners van de gemeente Groningen lid kunnen worden van onze Speel-O-Theek! Voorheen was het zo dat alleen inwoners van de gemeente Haren lid konden worden. Het bestuur heeft dit besloten omdat de Speel-O-Theek Groningen helaas tijdelijk gesloten is omdat men noodgedwongen moest verhuizen en ze nog geen ruimte hebben gevonden. Bovendien ontvingen wij steeds meer verzoeken van aspirant leden uit de gemeente Groningen om lid te mogen worden. 

Dus ben je woonachtig in de gemeente Groningen en wil je lid worden van onze Speel-O-Theek, wees welkom!! Je kunt je via deze site aanmelden, zie kop Lidmaatschap. Heb je 1 keer in de maand 2 uurtje over voor vrijwilligerswerk, wordt dan vrijwilliger van onze Speel-O-Theek! Je krijgt dan korting op je lidmaatschap.

 


Artikel Harener Weekblad

Speel-O-Theek viert 30-jarig bestaan

HAREN – De Speel-O-Theek in Haren bestaat in december 30 jaar! Dit wordt gevierd met een kleurwedstrijd voor de kinderen en een feest voor alle vrijwilligers op zaterdag 4 november.

De Speel-O-Theek is woensdag 6 september net weer opengegaan na de zomervakantie. Maar van een rustig begin is geen sprake. Het bestuur is druk met de organisatie van het 30-jarige bestaan dit najaar.

30 jaar geleden konden inwoners uit de gemeente Haren speelgoed lenen in het Gorechthuis bij Speeltje Leen. Vervolgens werd er wegens het grote succes verhuisd naar ’t Clockhuys. Brenda Mars, namens de Speelgoed Werkgroep en Kledingbeurzen: “Dat was een hele mooie plek in combinatie met de koopavond op vrijdagavond. Naar de bieb en naar de Speel-O-Theek, twee vliegen in een klap”. Nu zit de Speel-O-Theek al weer bijna vier jaar in de Brede school aan de Mellenshorst in Oosterhaar. Ook een prachtige plek, met alle diensten die in het gebouw zitten, zoals het CJG, OBS De Wissel en het consultatiebureau. “

Secretaris en pr-medewerker Joanne van der Tuin: “De ruimte hier is ten volle benut. Met prachtige op maat gemaakte kasten, ook gemaakt voor de toekomst. Toch is het nog steeds onzeker voor ons of wij op deze locatie kunnen blijven. Wij zijn nog in afwachting van de goedkeuring van de subsidie door de Provincie Groningen.” Eind 2016 werd bekend dat de huursubsidie die de Speel-O-Theek van de gemeente Haren ontvangt is gehalveerd, van 10.000 euro naar 5000 euro. “Op de vraag of de Speel-O-Theek wel op de huidige locatie aan de Mellenssteeg kunnen blijven of moeten verhuizen naar een goedkopere locatie, is nog geen antwoord. We zitten nog in onzekerheid”, zegt Joanne van der Tuin.

Voorheen konden slechts twee personen uit een gezin lid worden van de Speel-O-Theek, tegenwoordig zijn dat er vier. Iedereen kan lid worden, ook opa’s en oma’s en gastouders. Je hoeft dan niet al het speelgoed zelf aan te schaffen. Je kan van alles uitproberen, zelfs een Nintendo of een Hoverboard.

Werken als vrijwilliger

Bij de Speel-O-Theek werken alleen vrijwilligers, zo’n 30. Toch is er nog plek voor meer vrijwilligers. Vooral op de zaterdagochtend, want dan is de Speel-O-Theek ook open. Als je interesse hebt kan je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Duurzaam speelgoed

Brenda Mars: “Het speelgoed dat je kan lenen wordt aangeschaft van de opbrengst van de kledingbeurzen in het Scharlakenhof. De inkopen doen we bij Intertoys, Baboffel en sport gerelateerd speelgoed bij Sportshop Haren. De Speelgoed werkgroep bekijkt een in de zoveel tijd wat er gaat gebeuren met speelgoed ‘wat niet zo goed loopt’. Dat wordt weggegeven aan Kledingbank Maxima in Sappemeer. Zo gingen er skelters naar de Mikkelhorst en voorheen ging er ook speelgoed naar het AZC in Onnen. We gooien zo min mogelijk weg. Zo helpen wij ook weer andere stichtingen en goede doelen.”

Oproep oud-medewerkers & oprichters

Speel-O-Theek Haren hoopt veel oud-medewerkers en oprichters te kunnen bereiken en vragen hen contact op te nemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 


Nieuwe locatie kinderkledingbeurs

Na 30 jaar organiseren van onze tweedehands kinderkledingbeurzen in Haren, gaan we onze beurzen verhuizen naar de Bloemenveilinghal in Eelde. 

Door de toenemende belangstelling voor onze beurzen en door de beperktere beschikbaarheid van sporthal Scharlakenhof waren wij al enige tijd op zoek naar een nieuwe locatie.

Na meerdere locaties in Haren en Groningen te hebben bezocht werd al gauw duidelijk dat de Bloemenveiling in Eelde (t.o. Groningen Airport Eelde) aan al onze eisen voldoet wat betreft ruimte, parkeergelegenheid en beschikbaarheid.

Er is meer dan voldoende parkeergelegenheid. Dit is te bereiken via de Burgemeester Legroweg (tegenover Groningen Airport Eelde) Hier staan hekken aan de rechterkant van de weg waar je het terrein op kan rijden. De veilinghallen liggen aan de snelweg A28, gelijk aan afrit 37 (tussen Assen en Groningen). Tegenover de hallen is Transferium de Punt, waar u de buslijnen vindt van en naar Groningen en Assen.

 

 

Visit betroll the best bookies